Kevadel, kümme aastat tagasi, alustasin õunapuu lõikustega. Loen seda ettevõtte alguse ajaks. Aasta varem- 2013. aastal asusin õppima Pärnumaa Kutsehariduskeskusesse arboristi erialale. See oli väga vinge ja mitmekesine aeg! Minna kooli 33 aastaselt ja õppida midagi täiesti uut on väga inspireeriv ja väljakutseid esitav! 1,5 aasta pärast sooritasin arboristi kutseeksami Luua Metsanduskoolis.

Kool on ammu läbi aga õppeprotsess mitte. See on valdkond, nagu ilmselt väga paljud teisedki erialad, kus iga tehtud tööga saab juurde uusi teadmisi ja oskusi. Ning aeg võimaldab muuta need väärtuslikeks kogemusteks.

15-st toona alustanud kursandist vaid mõned, kaasa arvatud mina, tegutsevad tänaseni aktiivselt arboristika valdkonnas edasi, tehes seda igapäevatööna. On loomulikult tulnud ette ka perioode kus olen kaalunud tõsiselt kas valitud alal ikka täiskohaga jätkata või mitte. Sihikindlus on siinkohal tähtis ja on hea meel, et pole meelt muutnud ning jätkan endiselt. Nendest vähestest õppuritest kes lõpetasid toona ka kooli on saanud ka head kolleegid, kelle peale võib alati kindel olla. Arboristi töö on tihti meeskonnatöö ning üksteise aitamine selle loomulik osa.

Aga algus polnud sellegipoolest nii lihtne. Olen alati kõrgust kartnud. Ajaga muutub see veidi paremini talutavaks aga kõrgusekartus ei kao lõplikult kuhugi. See hoiab meeled erksana ja säilitab ohutunnetuse. Hästi on meeles esimene puuronimine kassidega Voltveti mõisapargis. Tohutu kõrge kuivanud jalakas. See oli esimene harjutus ronimiskassidega kus kõik õppurid korda mööda üles ronisid. Üles ja samamoodi alla. Minu esimene ronimine piirdus sel hetkel umbes 4 meetriga ning tulin alla tagasi. Läks palju aega enne kui hakkasin ennast puu otsas enam vähem talutavalt tundma. Varasemalt olin mootorsaega pigem harjunud maa peal toimetama.

Selle pika aja sisse mahub koolis käimine Tihemetsas, Voltveti mõisas. Praktika nii Eestis kui ka õpirände projekti Lätis, Erglis. Lugematu hulk ronitud puid ja istutatud taimi. Samuti sadu freesitud kände ning äraveetud oksakoormaid. Vormi lõigatud hekke ja viljapuid. Suure osa tänasest klientuurist moodustavad püsikliendid.